Nyhet

GKSS Match Cup firar 25 år i sommar

  1. Start
  2. Nyhet
  3. GKSS Match Cup firar 25 år i sommar

25-årsjubileum. Häftig katamaranracing. Den populära och uppskattade Women´s Trophy. Marstrand bjuder givetvis på seglingsfest även 2019.

– Vi ska fortsätta att utveckla inramningen och den välkomnande atmosfären från ifjol, säger Evenemangsansvarige Marcus Dunér.

Det startade en stekhet sommar 1994 och har sedan dess varit en av de stora publikfesterna i svensk segling. 3–7 juli 2019 är det dags igen. 

GKSS Match Cup Sweden på Marstrand har blivit en tradition som lockar deltagare och världsstjärnor från hela världen. Det blir fortsatt racing med M32:orna. Besökarna kan se fram emot att fortsätta njuta och förfasas av de nästan tio meter långa kolfiberkatamaranerna som når toppfarter upp emot 25 knop.

– Publikhavet och arenan gör Marstrand till höjdpunkten på tävlingsåret. Som svensk är det fantastiskt att få segla en så stor internationell tävling på hemmaplan. Nu är det dags för ett svenskt team överst på pallen i M32-klassen och vi kommer till Marstrand med målsättningen att vinna, säger Nicklas Dackhammar, ESSIQ Racing Team – som vann den senaste världscupstävlingen och som ledare av World Match Racing Tour.

Förra sommaren var det dessutom comeback för damklassen ”Women´s Trophy”, som också seglades med M32-katamaraner. 

Marcus Dunér: – Det blev en enorm succé och vi kommer att utöka klassen från fem till sex besättningar. 

Något inte minst regerande mästaren och skepparen i Team Anna, Anna Östling, ser fram emot.

– Det känns fantastiskt inspirerande att tjejklassen är här för att stanna. Marstrand är världens bästa arena och Women’s Trophy under GKSS Match Cup Sweden är den enda tävlingen med katamaraner för tjejer. Vi satsar hårt under våren och kommer till Marstrand för att försvara vår titel, säger Anna.
 

GKSS Crew 22 Januari, 2019 - 11:27

Taggar Womens Trophy