Pressrelease

Seglingsfesten blir VM-final

  1. Start
  2. Pressrelease
  3. Seglingsfesten blir VM-final

3–7 juli avgörs GKSS Match Cup Sweden på Marstrand. Ifjol fanns 50 000 åskådare på plats för att njuta av festen. 2019 får de även vara med om hylla en världsmästare i M32-serien säsongen 2018/2019.

I slutet av året sålde det svenska ägarbolaget Aston Harald rättigheterna till World Match Racing Tour. När försäljningsprocessen drog ut på tiden så försvann möjligheten att sätta punkt för säsongen med en final. Nu tar GKSS Match Cup Sweden och den nya tour-ägaren ett gemensamt ansvar gentemot seglarna och förlänger WMRT-säsongen 2018.

– Det innebär att så det kommer krönas en världsmästare på Marstrand i sommar, säger Marcus Dunér, Event Director för tävlingen.

Tre svenska besättningar finns med bland de tolv högst rankade, vilka kvalificerat sig. Däribland Team Nicklas Dackhammar och Essiq Racing, som toppar leaderboarden inför avgörandet på Marstrand.

– Det blir ett vinna eller försvinna-avgörande och det spelar det ingen roll att vi vann senast i Portugal och leder sammandraget. Vi måste prestera på topp för att vinna. Men vi känner M32:an väl. Dessutom är givetvis hemmaplan och det enorma publikstödet en fördel för oss, säger Nicklas.

Måns Holmberg och Jonnie Berntsson är övriga svenska besättningar som kvalat in till finalen. Regerande mästaren Torvar Mirsky (Australien) samt tidigare mästarna Phil Robertson (Nya Zeeland) och Ian Williams (Storbritannien) är också kvalificerade.

Förutom WMRT-finalen avgörs även Women’s Trophy 3–7 juli på Marstrand, den enda tävlingen världen för kvinnliga besättningar i M32-serien och med katamaraner.

GKSS Crew 21 Mars, 2019 - 07:52

Taggar WMRT M32 Marstrand Nicklas Dackhammar GKSS