Sport

Startfältet klart till Nordea Womens Trophy

  1. Start
  2. Sport
  3. Startfältet klart till Nordea Womens Trophy

2018 innebar comeback för damklassen i GKSS Match Cup. 

Det blev succé såväl sportsligt som publikt.

Damklassen i Nordea Womens Trophy – matchracing med spektakulära katamaraner i uppemot 25 knop – ser den här sommaren ut att bli något alldeles extra. Under dagarna 3–7 juli ska sex båtar göra upp om den åtråvärda förstaplatsen.

Det kommer att bli häftiga race mellan erfarna besättningar och hungriga nykomlingar i sammanhanget.

 – Jag tror vi kommer att få se de unga utmana de äldre tuffare och tuffare ju längre veckan går, säger Mattias Rahm, som är projektledare för GKSS Match Cup Sweden.

En av favoriterna är givetvis Anna Östling och hennes team. De vann fjol och har dessutom vunnit VM i matchracing vid två tillfällen.

Tuffaste utmaningen kommer möjligen från Olivia Price. Australiensiskan var olympisk silvermedaljör i matchracing då OS avgjordes i London 2012.

Även Celia Willison från Nya Zeeland är på Marstrand för att vinna.

Spännande att följa blir dessutom Lovisa Karlsson från arrangerande GKSS. Hon seglar till vardags 470 och har som ambition att kvala in i den klassen till OS i Tokyo nästa år. I bagaget finns dock även en hel del segling i M32-serien.

GKSS Match Cup Sweden och Nordea Womens Trophy, som avgörs 3–7 juli, är den enda internationella dam-tävlingen i M32-klassen. 

GKSS Crew 19 Juni, 2019 - 21:45

Taggar