sports

Svenska framgångar – Match Cup Sweden igång

  1. Start
  2. sports
  3. Svenska framgångar – Match Cup Sweden igång

På onsdagen gick GKSS Match Cup Sweden av stapeln. Ett blåsigt Marstrand bjöd på en lyckad dag och succé för svenska Anna Östling med teamet Wings, som knep två raka segrar.  

Nu är vi äntligen igång och det är så roligt! Även om vi gjorde några små tabbar så kändes det bra i båten. Det sitter det i ryggmärgen, säger Anna Östling. 

Herrarnas VM-seglingar varvades med för andra året i rad, Nordea Women’s Trophy. Och första dagen startade exemplariskt för svenska Anna Östling och teamet Wings som vann dagens båda seglingar. Teamet ligger just nu i ledning följt av Lovisa Karlsson som ligger på en andra plats. 

Det är helt grymt, i år är det tre nya lag med och tävlar vilket innebär att totalt åtta team med 40 tjejer får chansen att segla den här typen av båt på en världsklasstävling, det är vi stolta över, säger Anna Östling. 

Kraftig vind avbröt tävlingen

Under onsdagseftermiddagen blåste det kraftiga vindar vilket slutade med fyra inställda fleet race som väntas fortsätta under morgondagen. Just nu ligger Nicklas Dackhammar och Essiq team bäst till av svenskarna på en femte plats. 

Det är favorittätt i toppen just nu, Essiq team fick en grym start och kommer bli farliga i veckan, säger Marcus Dunér, evenemangsansvarig. 

 

Folkfest på Marstrand

I Race Village var det fullt av både semesterfirare och seglingsentusiaster, och fler blir det. Omkring 50 000 väntas besöka Marstrand fram tills söndag då vinnaren av Nordea Women’s Trophy och världsmästare i World Match Racing Tour koras. 

GKSS Crew 4 Juli, 2019 - 10:08

Taggar